:

:

TV Most

clock

Jun 01, 2015   12:05

0

169

Zubin Potok ekološka opština

U saopštenju dostavljenom našoj televiziji,izmedju ostalog kaže se da su odbornici skupštine opštine Zubin Potok, svesni da je zbog ugrožavanja prirode zaštita identiteta prostora na kome živimo i delujemo postala naš neodložan i pravovremeni posao.

Svesni duga prema prirodi, izvoru našeg zdravlja, i inspiraciji naše slobode i kulture, posvećujemo se njenoj zaštiti u ime sopstvenog opstanka i budućnosti potomstva.

Prihvatamo da nijedna razlika među nama nije toliko velika koliko su velike promene kojima je izloženo naše prirodno okruženje. Bez obzira na naša nacionalna, verska, politička i druga ubeđenja i osećanja, znamo i prihvatamo da su dostojanstvo i svetinja ljudskog bića organski povezani sa svetinjom i čistotom prirode.
ÄŒovek i priroda u njemu i oko njega čine jedinstvo po svim svojim smislom i značenjem.

Stoga je oduvek zloupotrebu čoveka pratila zloupotreba prirode. Zato, opredeljujući se za dostojanstvo čoveka, pozvani smo da se borimo i za dostojanstvo prirode.

Donošenjem ove Deklaracije, Skupština opštine Zubin Potok prema prirodi uspostavlja odgovorni odnos iz koga će proisteći sve buduće aktivnosti i poziva na mudrost i odgovornost stanovnike svoje opštine u cilju očuvanja i unapređenja životne sredine.

Izvor: Tv Most

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva