:

:

TV Most

clock

Novembar 23, 2017   12:05

0

247

Žrtve političkog i antipravnog progona pustiti na slobodu


Pravosudni organi i policija na Kosovu i Metohiji još jednom su, po očiglednom političkom diktatu, na administrativnom prelazu Brnjak lišili slobode D.T, za kojim je bila raspisana tajna poternica zbog navodnih ratnih zločina.



Time je D.T, posle Bogdana Mitrovića i Milanke Terzić, postao najnovija žrtva sistema čiji je zadatak sprovođenje kampanje zastrašivanja srpskog naroda i stvaranje atmosfere nespokojstva u našoj južnoj pokrajini.



D.T. se do sada normalno kretao po Kosovu i Metohiji i ništa nije ukazivalo na to da se protiv njega vodi nekakav postupak, što je bio slučaj i kod nekih ranijih privođenja osumnjičenih za ratne zločine. 



Hapšenje ljudi na osnovu nepouzdanih svedočenja i tajnih optužnica i poternica jeste u funkciji pokušaja stvaranja veštačkog balansa u procesuiranju ratnih zločina uoči početka rada specijalnog suda za zločine takozvane OVK, što je nedopustivo i sa pravnog i sa moralnog stanovišta. 



Rezultat takvih hajki na ljude ne može biti pomirenje, već samo produbljivanje srpsko-albanskog nepoverenja na Kosovu i Metohiji, i zato još jednom apelujemo na međunarodne organizacije i institucije da se ozbiljno angažuju u ovim predmetima i spreče nove slučajeve zloupotrebe policije i pravosuđa u progonu Srba. 



Kancelarija za Kosovo i Metohiju zahteva da pomenute žrtve političkog i antipravnog progona budu puštene na slobodu, a u međuvremenu smo, kao i za ostale građane Srbije u sličnoj situaciji, obezbedili advokata i sredstva za pravno zastupanje D. T.


0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva