:

:

TV Most

Foto: Manastirsko spremište za ogrev (Foto Eparhija RP)

clock

Novembar 28, 2017   12:05

0

252

Zočište: Iz manastira Svetih Vrača Kozme i Damjana ukradena drva


Manastirska bratija pretpostavlja da su im drva ukradena tokom prethodnih nekoliko dana jer su ih nedavno pokrili najlonom da bi ih zaštitili od padavina. Kada su zadnji put proveravali, drva su bila uredno složena i u prvobitnoj količini.



Nakon što su danas primetili da je sa nasloženih cepanica otrgnut zaštitni najlon, procenjuju da su im lopovi odneli oko kubik ogrevnog drveta.



Monasi sumnjaju da su pljačku izvele obližnje komšije, kojima je dobro poznata manastirska infrastruktura, jer su drva ukradena sa strane manastirskog spremišta za ogrev koji ne zahvata sigurnosna kamera, postavljena na zidu donjeg manastirskog konaka.



Krađu ogrevnog drveta prijavili su austrijskom LMT/KFOR-u, čiji je predstavnik oko 14:00 časova posetio manastir i obećao da će o ovome obavestiti Policijsku stanicu Orahovac, koja je nadležna za ovakve slučajeve.



Policajci, koji obezbeđuju manastir sa punkta na njegovom ulazu, pod kontrolom su Regionalne policijske stanice u Prizrenu i nisu nadležni za obavljanje uviđaja.


0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva