Vesti
Vulin: Mržnja ne sme i ne može da bude lice Srbije

12:22, 19.06.2017

|

Izvor: Tanjug

"Mržnja ne može da bude lice Srbije i mržnja ne može da bude lice Srba. Nema mesta za mržnju među Srbima i nema mesta za mržnju u našem društvu", izjavio je ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Aleksandar Vulin.
On je zajedno sa predsednikom Nacionalnog saveta romske nacionalne manjine, Vitomirom Mihajlovićem, i predsednikom opštine Čukarica, Srđanom Kolarićem, uklanjao grafite koji pozivaju na nasilje protiv romske populacije, ispisane na zgradi Doma zdravlja "Dr Simo Milošević" na Čukaričkoj padini.

"Ne možete nekažnjeno mrzeti ni Rome ni bilo koga drugog. Ne mogu da razumem, pogotovo ako je ovo pisao Srbin, da napiše nešto protiv romskog naroda sa kojim smo delili dobro i zlo vekovima, koji su bili sa nama uvek i u teškim i u manje teškim vremenima, koji i danas dele sa nama istu zemlju, koji vole ovu zemlju.

Ne mogu da razumem da neko prebije romskog dečaka zato što je nosio srpsku zastavu. Ne mogu da razumem da se to odćuti.

Nismo ćutali i nećemo ćutati. Kao što ne mogu da razumem da, ako je Srbin ovo pisao, da na sramotu srpskog naroda stavi kukasti krst, znak SS divizija.

Neko u njegovoj porodici je streljan od strane SS divizija i neko u njegovoj porodici je umro zbog ideologije kukastog krsta.

Ne može Srbin da stavi nacistički simbol u Beogradu, ne može Srbin da širi nacističku ideologiju koja je ubijala njegov narod", rekao je Vulin.

"Vlada Republike Srbije će uvek oštro osuđivati i boriti se protiv svih koji šire mržnju. U našem društvu ima mržnje i ima netolerancije, ali to ne sme da postane naša slika. Ima je i kada je u pitanju politika, ima je i kada su u pitanju ljudi koji su drugačiji. Ali to mora da bude manjina i srpski narod to jednostavno ne sme i neće sebi da dozvoli ,zaključio je ministar Vulin.
<< Nazad
Vesti TV Most

Pretraga po datumu

Copyright© TV Most

By Kale Design