:

:

TV Most

clock

Novembar 17, 2015   12:05

0

163

Vučić:Ajde, Jonuze, kaži, sačekaću ja

"Kaži Jonuze...To što, poštovani Jonuze, vičeš ne znači da si u pravu. Decibeli i tonalitet tvog glasa obrnuto su proporcionalni argumentima koje koristiš", uzvratio je Vučić sa govornice na ono što je Musliu dobacio predsedniku vlade, držeći neke papire u rukama.

Izveštač Tanjuga nije mogao da čuje šta je Musliu tačno govorio, ali su tema bili udzbenici na albanskom jeziku.

"Jesi li sada završio?", zapitao ga je potom premijer, ali je, pošto je Musliu nastavio da govori, pomirljivo reklao:

"Ajde, nastavi, pa ću ja posle".

U jednom momentu, Vučić je rekao da se "udžbenici ne mere u kilogramima i kamionima, već u kvalitetu".

"Dobro Jonuze, sve sam te razumeo. Mogu li sada da te zamolim da sedneš?", rekao je predsednik vlade i zaključio rečima :

"Ne mogu knjige da se hapse, Jonuze", a potom se obratio studentima porukama da uče, da je to najvažnije i da im niko ne može oduzeti znanje.

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da smatra da nije dobro da deca i građani u Srbiji uče iz onih udžbenika u kojima piše da je Adem Jašari nacionalni heroj i koji imaju oznaku "Republike Kosovo".

Vučić je, posle otvaranja novoizgrađane zgrade visokog obrazovanja za potrebe odeljenja Ekonomskog fakulteta iz Subotice, rekao da će nadležne inspekcije i državni organi doneti odluku po pitanju udžbenika na albanskom jeziku, koji dolaze sa Kosova.

Prethodno je predsednik Nacionalnog saveta Albanaca Jonuz Musliu na otvaranju te zgrade, pre obraćanja premijera, ustao iz publike i upitao kada će stići udžbenici na albanskom jeziku.

On je pokazivao i papire na kojima je, između ostalog, na albanskom jeziku pisalo "tražimo udžbenike" i glasno je pričao, a Vučić mu je rekao: "To što vičeš ne znači da si u pravu" i poručio mu da se udžbenici ne mere kilogramima i kamionima, već kvalitetom.

Vučić je u izjavi novinarima objasnio da Musliu nije pitao za udzbenike na albanskom jeziku, već za udžbenike u kojima se govori o tome da je Adem Jašari nacionalni heroj i koji imaju oznaku "Republike Kosovo", ali da to tako nije hteo da kaže.

"Ako vi smatrate da je super da deca i građani Srbije na takav način to uče, onda mi to kažite. Ja ne mislim", rekao je Vučić.

On je rekao da će nadležne inspekcije i državni organi doneti odluku po tom pitanju, a da je Ministarstvo prosvete dobrim delom već pogledalo te udžbenike i da je potpuno jasno o čemu se tu radi.

Premijer je naveo da nije pitanje da li su udžbenici "debeli" jer mogu da budu samo obimni i da nije pitanje kamiona, autobusa ili automobila, već samo sadržaja udžbenika.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva