:

:

TV Most

clock

Avgust 24, 2015   12:05

0

116

Vučić prihvatio poziv da poseti Kinu

Kako je saopštila vladina Kancelarija za saradnju s medijima, poziv je premijeru Vučiću uručio ambasador NR Kine u Beogradu Li Mančang.

Premijer Li je, kako se navodi, u pismu, u veoma prijateljskom tonu, obraćajući se kao ličnom prijatelju, bez persiranja, pozvao premijera Vučića u zvaničnu bilateralnu posetu NR Kini.

U pismu premijer Li, između ostalog, sa velikim zadovoljstvom konstatuje da se kinesko-srpski osnosi uspešno razvijaju, da konkretna saradnja u oblasti energetike, trgovine, saobraćaja i u drugim oblastima neprekidno postiže nove uspehe, kao i da dve strane maksimalnim naporima realizuju dogovore postignute tokom njegove posete Srbiji prošlog decembra.

Kineski premijer je pozvao predsednika srpske vlade da prisustvuje i ÄŒetvrtom samitu šefova vlada Kine i 16 zemalja centralne i istočne Evrope, koji će se u novembru ove godine održati u gradu Sudžou.

Premijer Vučić i ambasador Li razgovarali su i o izgradnji i modernizaciji pruge između Beograda i Budimpešte, kako bi realizacija tog projekta, od vitalnog značaja za Srbiju, mogla da počne do kraja godine.

Razmotreni su i drugi projekti u Srbiji, u kojima učestvuju kineske kompanije, posebno u oblasti infrastrukture i energetike, kao i mogućnosti za izvoz srpskih proizvoda na kinesko tržište i svi drugi vidovi moguće ekonomske saradnje dve zemlje.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva