:

:

TV Most

clock

Avgust 24, 2015   12:05

0

139

Vučić: Odluka o izborima do kraja septembra

On je na konferenciji za novinare u Vladi Srbije rekao da njegov osećaj govori da treba ići na izbore, ali da državni interesi govore protiv jer u vreme predizborne kampanje staje ekonomija.

"Kako će se to odvijati, videćemo do kraja septembra", rekao je Vučić.

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da će razgovori sa MMF o povećanju plata i penzija biti finalizovani do kraja oktobra i poručio da će povećanja plata i penzija biti.

"Povećanje plata i penzija će biti. Tačka.", rekao je Vučić na konferenciji za novinare.

Premijer je naveo da će razgovori o povećanju plata i penzija sa MMF biti finalizovani krajem oktobra, kada će biti doneta konačna odluka.

Dodao je da je vrlo konzervativan po tom pitanju i da ne prihvata preoptimistične prognoze, ali da će Srbija, uz tu vrlo konzervativnu i pesimističnu prognozu i Srbije i MMF, imati povećanje plata i penzija.

Upitan da li će odluku o povećanju plata i penzija doneti MMF ili Vlada Srbije, a s obzirom da je najavio povećanje pre odluke MMF, Vučić je rekao da o tome uvek odlučuje Vlada Srbije.

"Odlučuje vlada, odlučujem ja, a MMF će se saglasiti sa odlukom koju donesemo ili ćemo mi sa njima ako vam je lakše, a i jedni i drugi vidimo taj prostor. Ta razlika u prostoru koji vidmo oko povećanja nije velika a nastavićemo saradnju sa MMF i posle povećanja", izjavio je premijer.

Izvor: Agencije

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva