:

:

TV Most

clock

Septembar 08, 2017   12:05

0

152

Vučić: Niko u BiH od Srbije ne treba da pravi bauka

"Pokušajte da poverujete u to, pokušajte da razumete i Srbiju i da nekada udjete u naše cipele i onda ćete da vidite koliko sam govorio istinu", kazao je Vučić na konferenciji za novinare posle sastanka sa predsedavajućim Saveta ministara BiH Denisom Zvizdićem.

Vučić je izjavio da Srbija nije nikada, ni na koji način dovela u pitanje teritorijalni integritet BiH, niti se na bilo koji način meša u unutrašnje odnose u BiH, dodavši da će se Srbija tako ponašati i u budućnosti, a da od BiH očekuje da ima prijateljski odnos prema Srbiji.

"Važno je da naš pogled bude usmeren u budućnost, ne moramo da zaboravljamo prošlost, jer to niko ne traži od nas i ne tera nas na to, ali je važno da radimo za budućnost i našu decu", rekao je predsednik Srbije.

Vučić je rekao da je veoma zadovoljan atmosferom tokom njegove dvodnevne posete Sarajevu.

"ÄŒini mi se da smo uspeli da promenimo atmosferu i, uprkos želji mnogih da se uvek govori o problemima, mržnji, da smo uspeli da to prevazidjemo i da se bolje razumemo nego što smo se razumeli ranije i da gledamo u budućnost", kazao je Vučić.

Predsednik Srbije je naveo da je BiH zemlja u regionu sa kojom Srbija ima najveću trgovinsku razmenu i najveći je ekonomski partner Srbije, ističući da ekonomske odnose treba dalje unapredjivati.

"Naš cilj je da sa BiH dostignemo trgovinsku razmenu od dve milijarde evra, što je od velikog značaja i za BiH i za Srbiju", rekao je Vučić.

Prema njegovim rečima, važna stvar za unapredjenje ekonomskih odnosa je ukidanje vancarinskih barijera i nameta, što bi trebalo da smanji troškove proizvodjača iz dve zemlje.

Vučić je rekao da je sa predsedavajućim Saveta ministara BiH Denisom Zvizdićem razgovarao o više konkretnih mera, medju kojima su pitanje infrastrukturnog jačanja Podrinja, i u Srbiji i u BiH, o energetskim pitanjima, kao i nekim drugim ekonomskim pitanjima.

Predsednik Srbije je najavio da bi predstavnici oba doma parlamenta BiH u oktobru trebalo da posete Beograd, dok bi u glavnom gradu Srbije u novembru trebalo da bude održana zajednička sednica srpske Vlade i Saveta ministara BiH.

Do kraja godine, kazao je Vučić, Beograd bi trebalo da posete i članovi Predsedništva BiH, što bi, kako je ocenio, dalo izvanredan podsticaj za razvoj i unapredjenje odnosa dve zemlje.

Predsednik Srbije ranije danas sastao se sa članovima kolegijuma oba doma parlamenta BiH.

Vučić je sastankom sa Zvizdićem okončao dvodnevnu posetu BiH.
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva