:

:

TV Most

clock

Avgust 26, 2015   12:05

0

117

Vučić: EU da pomogne oko plana za izbeglice

"Mi nikad nećemo podići nikakve ograde niti zidove", istakao je Vučić u izjavi za Rojters, uoči sutrašnjeg Samita o zapadnom Balkanu u Beču.

Od početka godine je u Srbiju ušlo oko 100.000 migranata, uglavnom iz Sirije i drugih ratom zahvaćenih zemalja Bliskog istoka, koji nastavljaju put ka severu Evrope, podseća Rojters, navodeći i da Mađarska trenutno gradi 175 kilometara dugačku ogradu na granici sa Srbijom.

"Ovde pričamo o očajnim ljudima, a ne kriminalcima i teroristima. Oni su samo krenuli u potragu za boljim životom za sebe i svoju decu, njima je potrebna pomoć, a ne osuda ili kazna. Ne mozete ogradama da sprečite priliv života", rekao je srpski premijer.

Izbeglice će jednostavno naći druge pravce da dođu do zapadne Evrope, naveo je Vučić, dodajući da "oni mogu da idu preko Bugarske i Rumunije, mogu da idu i preko Hrvatske."

Srbija je do sada, kako navodi Rojters, dobila više stotina hiljada evra od Evropske unije za pomoć izbeglicama, ali Vučić navodi da to nije bilo dovoljno za pokrivanje troškova brige o tim ljudima.

Premijer je precizirao da je za te svrhe namenjeno još tri miliona, kao i da Srbija gradi tri prihvatna centra za izbeglice.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva