:

:

TV Most

clock

Maj 13, 2015   12:05

0

140

Vučić danas na Sarajevo biznis forumu

Vučić će se, nakon obraćanja u uvodnom delu konferencije, sastati sa predsedavajućim Veća ministara BiH Denisom Zvizdićem, posle čega je planirano zajedničko obraćanje medijima.

Premijer Srbije će potom imati radni ručak sa članom Predsedništva BiH Bakirom Izetbegovićem, koji je juče, uoči Vučićeve posete, poručio da suživot u BiH i regionu nema alternativu i da je vreme da se konačno stavi tačka na sukobe koji se, kako je naveo, ciklično ponavljaju.

Planirano je da se Vučić potom sastane sa svim članovima Predsedništva BiH - predsedavajućim Mladenom Ivanićem, Bakirom Izetbegovićem i Draganom Čovićem.

Tokom radne posete, premijer Vučić razgovaraće i sa predsednikom Islamske razvojne banke Ahmedom Mohamedom Alijem, predsedavajućim Islamske komore trgovine i industrije šeikom Salehom Abdulahom Kamelom, kao i zamenikom predsednika turske vlade Alijem Babadžnom, koji takođe učestvuju na Sarajevo Biznis Forumu.

Na dvodnevnoj međunarodnoj konferenciji politički lideri, privrednici i bankari iz regiona i sveta razgovaraće o potencijalima za ujedinjavanje tržišta, o poslovanju i investicijama u ovom delu Evrope.

Forum će, kako je najavljeno u Sarajevu, otvoriti direktor BBI banke, koja je organizator konferencije, Amer Bukvić, kao i predsedavajući Predsedništva BiH Mladen Ivanić.

U uvodnom delu konferencije, pored Vučića, obratiće se i bivši predsednik Hrvatske Stjepan Mesić, zamenik premijera Turske za ekonomiju Ali Babadžan, kao i predsednik Islamske privredne i trgovačke komore šeik Saleh Abdulah Kamel.

Istog dana, na panelu "Jedan region, jedna ekonomija" govoriće generalni sekretar Saveta za regionalnu saradnju Goran Svilanović, bivši predsedavajući Veću ministara BiH Zlatko Lagumdzija, ambasador Velike Britanije u BiH Edvard Ferguson, zvaničnici Slovenije, Hrvatske i drugi.

Glavni cilj konferencije je podrška ekonomskom razvoju i privlačenje stranih investicija u zemlje jugoistočne Evrope, navode organizatori.

“Sarajevo Biznis Forum” održava se šesti put, a ove godine u fokusu su ideje za razvoj IT sektora, obrazovanje i proizvodnja zdrave hrane.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva