Vesti
Vučić: Dati veću ulogu UNMIK-u

17:41, 19.01.2015

|

Izvor: Tanjug

Predsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je danas u oproštajnu posetu Petera N. Duea, predstavnika generalnog sekretara UN i šefa Kancelarije UN u Beogradu, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju s medijima.
"Srbija izuzetno ceni ulogu Ujedinjenih nacija i ima puno poverenje u svetsku organizaciju, te zato i traži veću ulogu UNMIK-a na Kosovu i Metohiji", istakao je premijer Vučić u razgovoru.

Dvojica sagovornika su se saglasila da je regionalna stabilnost od najvećeg značaja, a šef Kancelarije UN Due naglasio je, s tim u vezi, veliki doprinos srpske vlade i premijera Vučića pomirenju u regionu.

"Srbija će povećati učešće svojih vojnika u međunarodnim mirovnim snagama", najavio je srpski premijer, što je predstavnik UN pozdravio kao veliki doprinos miru u svetu.

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić zahvalio je za pomoć koju su UN pružile posle katastrofalnih poplava u Srbiji, dok je Peteru N. Dueu poželeo uspeh na novoj, odgovornoj funkciji u okviru Departmana UN za mirovne operacije, koju će obavljati u Njujorku, a u čijoj je nadležnosti i UNMIK, navedeno je u saopštenju.

<< Nazad
Vesti TV Most

Pretraga po datumu

Copyright© TV Most

By Kale Design