:

:

TV Most

clock

Jun 09, 2017   12:05

0

148

Vučević: Novi premijer da bude sposoban da nastavi reforme

Na konstataciju Blica da figurira kao jedan od najozbiljnijih kandidata za premijera, Vučević napominje:

"Samo zaboravljate da kažete da figuriram kod pojedinih medija i kladionica, koji su uspeli potpuno da tabloiziraju jedno tako ozbiljno pitanje kao što je mandatar za sastav vlade".

Odgovor na to pitanje i dogovor u vezi sa tako važnom funkcijom prvenstveno je stvar razgovora sa predsednikom države Aleksandrom Vučićem. Nema tu mesta za nečije lične afinitete i želje. I neozbiljno je to tako predstaviti, kazao je Vučević.

Prema njegovim rečima, bitno je da kandidat za premijera ima znanje, upornost i sposobnost da nastavi reformski kurs Vlade, da ima profesionalni dignitet i neguje sistem vrednosti na kojima počiva naše društvo i da je pravo timski igrač.

"Ko god to bio, s jedne strane će imati lak zadatak, jer nasleđuje stabilnu ekonomsku situaciju i punu kasu, dok mu, s druge strane, neće biti ni malo lako, jer će javnost stalno praviti poređenje za rezultatima Aleksandra Vučića", rekao je Vučević.

Na konstataciju da opozicija nije došla na konsultacije, Vučević kaže da je to njihovo legitimno pravo, a misli da to prvenstveno govori o njihovom odnosu prema građanima, o tome koliko im je bitan interes naroda, a, dodaje, da svakim danom pokazuju da nije.

"Kažete da nedolaskom na konsultacije iskazuju nezadovoljstvo? Ne znam samo čime oni mogu biti nezadovoljni, osim sopstvenim debaklom na izborima", rekao je Vučević.

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva