:

:

TV Most

Foto: Opština Gračanica

clock

Februar 24, 2015   12:05

0

214

Vladeta Kostić sa ambasadorkom Švajcarske




Predsednik opštine Gračanica Vladeta Kostić razgovarao je sa ambasadorkom Švajcarske na Kosovu Kristinom Marti Lang o ekonomskim temama kao i o zajedničkoj saradnji. On je ambasadorku upoznao sa dostignućima opštine, kao i o planovima za naredni period.

Kostić je kazao da su poljoprivreda i turizam oblastu u kojam se očekuje ekonomski napredak opštine Gračanica.

„U tom smislu očekujemo investitore koji će nam pomoći u prvom stepenu razvoja, a opština Gračanica potrudiće se da im obezbedi najbolje uslove. Razvoju poljoprivrede doprineće i novoformirana Zemljoradnička zadruga preko koje će se realizovati nekoliko projekata, pre svega u proizvodnji hrane, ali i Poljoprivredni fakultet iz Kosovske Mitrovice sa jasnim strategijama u kom pravcu bi trebalo da se razvijamo. Slično je i sa turizmom i već na proleće očekujemo veće i organizovane ture zahvaljujući Turističkoj organizaciji Gračanice“, kazao je Kostić.

Švajcarska ambasadorka na Kosovu Kristina Marti Lang na samom početku razgovora čestitala je Vladeti Kostiću na izboru za predsednika opštine Gračanica i poželela puno uspeha u radu ističući i da je švajcarska ambasada različitim projektima i grantovima u oblasti infrastrukture, privrednom razvoju, vladavini prava u Gračanici prisutna od 2013. godine i da očekuje dobru saradnju i u budućem periodu.

Razgovor predsednika opštine Gračanica Vladete Kostića sa delegacijom švajcarske ambasade protekao je u dobroj atmosferi, uz želju da se nastavi obostrana saradnja u cilju poboljšanja života građana opštine Gračanica.

Izvor: Saopštenje

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva