:

:

TV Most

Foto: Tanjug

clock

April 07, 2015   12:05

0

209

Vlada Srbije će biti uz svoj narod na Brezovici

Đurić je na pitanje šta će Beograd uraditi da spreči nameru Prištine da privatizuje Brezovicu, rekao da izgleda da su se tražili načini i izgovori da se pristupi otimanju onoga što je državno i narodno na planini Brezovica.

Kako je istakao, ne dolazi u obzir nikakvo rušenje hotela koji je tek obnovljen i žičara koje su posle mnogo godina pauze puštene u pogon.

Prema njegovim rečima, izgleda i da je nekome zasmetalo što se Brezovica i srpski narod na jugu Kosova i Metohije, u Štrpcu, ponovo pokreću.

"U narednim danima, uključujući i danas kada se u Prištini održava nekakav sastanak na tu temu, ćemo videti koliko su namere onih koje o tome govore vezane za posao, a koliko za politiku", naveo je Đurić na konferenciji za novinare, dodajući da će, u skladu sa time, baš kao i u slučaju Trepče, biti odmerena reakcija Beograda.

Đurić je dodao da postoje stalni kontakti sa predstavnicima međunarodne zajednice i potencijalnih investitora kojima je stavljeno do znanja da Srbija načelno nije protiv investicija, ali da mora da bude rešeno pitanje kako će Srbi učestvovati u svakoj eventualnoj investiciji i kako će biti tretirana imovina Republike Srbije uključujući i hotelski kompleks na Brezovici.

Vlada Srbije u ovom sazivu je, dodao je, preduzela niz mera da oživi i revitalizuje planinu Brezovica od koje zavisi 15.000 Srba koji žive na najjužnijem delu Kosova i Metohije.

Kako je podsetio, na Brezovici je potpuno obnovljen i pokrenut hotel "Molika", kao i dva ski lifta koji su ove godine i sezone uspešno poslovala, a zahvaljujući zarađenom novcu bilo je moguće isplatiti i zarade zaposlenima.

"Pokazalo se koliko je taj hotelski kompleks atraktivan i danas, iako u njega nije ulagano u godinama", zaključio je Đurić.

Izvor: Tanjug

Kosovo i Metohija

Najčitanije

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva