:

:

TV Most

clock

Septembar 13, 2015   12:05

0

141

Vlada donosi mere da bi sprečila zloupotrebe

On je reagujući na tvrdnje DS da je takva mera diskriminatorska prema romskoj populaciji, ocenio da DS "još jednom pokazuje da su joj stranački interesi ispred državnih".

"U DS-u očigledno ne znaju sta znači azil, svako ima pravo na traženje boljeg života, ali ne preko zloupotrebe prava koje je predviđeno samo za one koji pate od ratom razorenih država i političkog progona, što nikako nije slučaj u Republici Srbiji", navodi se u Jovičićevoj pisanoj izjavi.

Jovičić je naglasio da Vlada Srbije te mere usvaja upravo da bi se sprecile zloupotrebe, sačuvao ugled zemlje pred međunarodnim partnerima, i ispoštovao dogovor sa Angelom Merkel.

"DS nije smetalo kada je iseljavala Rome širom Beograda i to tada nije smatrala mračnom politikom. Sasvim je sigurno da je Bojan Pajtić imao vremena da isprati vesti iz sveta i regiona, imajuci u vidu činjenicu da taj čovek još uvek nije počeo da radi. Bilo bi lepo da kada konačno odluči da uđe u svoj radni kabinet posalje neku fotografiju u kojoj nije polugo", zaključio je Jovičić.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva