:

:

TV Most

clock

Mart 10, 2015   12:05

0

157

Vlada će zaštititi interes države u Železari

Imamo prilično dobrih kompanija sa dobrim referencama, koje su se prijavile da upravljaju železarom, ali se još razmatra šta je najbolje rešenje jer je to veliki posao i rizična stvar, rekao je Petrović, na sednici skupštinskog Odbora za privredu.

On je ukazao da je izbor upravljačkog tima za Železaru samo prelazno rešenje, dok se ne pronađe strateški partner za to preduzeće.

Neki krupni igrači, kako je rekao, nisu se prijavili da su zainteresovani da upravljaju Železarom, jer žele da se ponovo prijave za strateškog partnera za Železaru.

Odgovarajući na pitanje članova odbora, kako Vlada vidi ponovo prijavljivanje američke kompanije Esmark da upravlja Železarom, kad su propali pregovori sa njima o starteškom partnerstvu, Petrović je odgovorio da svako ima pravo da se prijavi da učestvuje na konkursu Vlade Srbije za upravljanje smederevskom Železarom, a Vlada je tu da zaštiti interes zemlje.

Kada je reč o privatizaciji Telekoma Srbija, on je istakao da još nisu definisane sve stvari oko te privatizacije, odnosno da li je dobro da to bude koncesija, klasična prodaja ili strateško partnerstvo.

On je naglasio da podržava predlog članova Odbora za privredu da je pre privatizacije Telekoma neophodno jasno definisati imovinu te kompanije i razgraničiti šta je tačno u vlasništvu te kompanije.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva