:

:

TV Most

clock

Jun 26, 2017   12:05

0

157

Visoki funkcioneri tvrde da je obezbeđena većina za vladu

Ministarka bez portfelja, zadužena za saradnju sa EU, Jadranka Joksimović, rekla je da je jedno od osnovnih pitanja u politici da li dajete podršku mandataru, na osnovu kojeg se kasnije i pozicionirate na političkoj sceni, komentarišući odluku Dragana Markovića Palme da ne glasa za izbor Ane Brnabić na mesto premijera. Govoreći o glasanju za uvođenje dva nova ministarstva, od kojih je jedno ministarsvo za saradnju sa EU, Joskimovićeva je istakla da je njegovo uvođenje neophodnost.

Ako ste opredeljeni stalno za saradnju sa eu, a mi jesmo, onda uvodite stalnu strukturu, a stalna struktura znači bolju koordinaciju, efikasniji rad i bolju komunikaciju svih ministarstvara koja imaju svoje obaveze u procesu, ne zbog brisela, vec zbog onoga sto smo obecali gradjanima srbije, a to su reforme u raznim oblastima rekla je Joksimovićeva.

Potpredsednik Vlade, Dačić je rekao da veruje da će poslanici Jedinstvene Srbije podržati rad nove vlade u skupštini, kada na red dođu zakonodavna pitanja.

"Ono što mislim da je neupitno, to je da Dragan Marković Palma ima pozitivan odnos prema Aleksandru Vučiću, podržao ga je, imali smo zajedničkog kandidata na predsedničkim izborima i ne sumnjam da će podržavati vladu kad dođu na red zakonodavne aktivnosti, a mislim da je to tema o kojoj , a mislim da to nije tema o kojoj je dovoljno da se razgovara na konferenciji za štampu, nego da je to tema o kojoj je neophodno da se razgovara i pre i posle izbora nove vlade "naglasio je Dačić.
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva