:

:

TV Most

clock

Mart 22, 2015   12:25

0

129

Više od 20 miliona evra u Aerodrom Nikola Tesla

"Napravićemo još četiri aviomosta, pored tog vezni deo između dva terminala i kompletna rekonstrukcija starog terminala T1", kazao je Vlaisavljević za televiziju Pink.

On je rekao da se kapaciteti aerodroma bliže limitu, jer će ove godine u decembru broj putnika dostići pet miliona.

"Povećaćemo naš kapacitet na sedam do 7,5 miliona putnika", istakao je Vlaisavljević, istakavši da će aerodrom uložiti sopstvena sredstava, i da mu nisu potrebni krediti.

Vlaisavljević je podsetio da je aerodrom imao povećanje broja putnika od 31 odsto u 2014. godini, povećanje broja aviooperacija od 26 odsto, i neto dobit od 27 miliona evra, najveću u istoriji aerodroma dugoj 52 godine.

On je objasnio da je to postignuto zahvaljući rebalansom poslovnog plana u avgustu gde je "skinuto" 11 miliona evra nepotrebnih troškova, a istovremeno su povećane investicije za više od dva miliona evra u saobraćaj i infrastrukturu.

Vlaisavljević je rekao da je aerodrom "Nikola Tesla" ovakve rezultate ostvario i "na krilima Er Srbije" koja ima najveće povećanje broja putnika od 35 aviokompanija koje koriste usluge aerodroma.

On je zaključio da je na menadžmentu da ostvari što bolje poslovne rezultate, a na državi da li će se odlučiti za koncesiju za aerodrom.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva