:

:

TV Most

clock

April 24, 2017   12:05

0

146

Više od 160 preduzeća na poslovnim susretima u Novom Pazaru

Kako je rečeno na poslovnim susretima u Novom Pazaru, gde je bilo okupljeno više od 160 preduzeća, projekat se realizuje u Vranju, Leskovcu, Novom Pazaru, kao i Preševu, Bujanovcu, Medveđi, Raškoj, Sjenici, Tutinu, Priboju, Prijepolju i Novoj Varoši.

'Kroz partnerski odnos sa USAID-om i projekat podrške privatnom sektoru u južnoj i jugozapadnoj Srbiji podržali smo više od 184 mikro, mala i srednja preduzeća, dali smo mogućnost da učestvuju na 12 međunarodnih sajmova, podržali smo više od 60 početnika kojima smo dali finansijsku, ali i ne finansijsku podršku i obuke...', rekla je izvršni direktor RAS-a Tamara Jurenić.

Ona je navela i da je više od 160 učesnika bilo prijavljeno za poslovne susret, što samo govori u prilog da je učinjen sjajan posao i da su postignutio sjajni rezultati.

'Mogu samo da poželim da i u budućem periodu imamo ovako dobru saradnju i da zajedno sa svojim partnerima ostvarujemo još bolje ciljeve', rekla je Jurenić.

Gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac ukazao je da je Novi Pazar bio i da će biti grad preduzetništva.

Zahvalivši USAID-u i agenciji RAS, on je rekao da je pomoć na teritoriji Novog Pazara, Tutina i Sjenice data za oko 122 privrednika.

'Pomoć ima još vise značaja ako se zna da su ta područja nerazvijena i da do sada nije bilo stranih investicija', rekao je Biševac.

On je naveo i da će Novi Pazar, u narodnom period, uz pomoć prijatelja - Vlade Srbije i donatora, dalje nastaviti da pospešuje razvoj mikro, malih i srednjih preduzeća.

Predsednik opštine Raška Ignjat Rakitić istakao je da je u tom projektu učestvovalo šest privatnih preduzetnika koji su uspeli da dobiju sredstav da poboljšaju ili započnu neki novi biznis.

'Najznačajnije je da pokažemo i drugima da na ovaj način mogu da razviju svoj biznis. Mislim da je dobro da građani Raške, ali i drugih gradova i opština, vide kako uz pomoć vlade i stranih donatora mogu da ostvare neke svoje nezamislive ciljeve', rekao je Rakitić.

Direktor Kancelarije za demokratski i ekonomski razvoj USAID-a Laura Palmer Pavlović rekla je da su pomogli da predstavnici 49 malih i srednjih preduzeća otputuju i izlažu na 12 međunarodnih sajmova.

'Svedoci smo da naši zajednički napori daju opipljive rezultate i da se poslovanje ovih firmi širi', rekla je Pavlović.

Direktor SEDA Samir Kačapor rekao je da je SEDA jedan od partnera na projektu i jedna od regionalnih razvojnih agencija koja sprovodi ovaj projekat zajedno sa agencijom iz Kraljeva, Užica i Leskovca.

'Ponosni što smo sproveli još jedan dobar projekat sa konkretnom podrškom našim privrednicima, mladima i žnama, koji su započeli sopstveni biznis. Možemo da kažemo da je svaka od tih kompanija zaposlila makar jednu osobu, a nadamo se da će u budućnosti zaposliti i više od pet ljudi', zaključio je Kačapor.
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva