Vesti
Venac Laze Kostića Jovanu Zivlaku

16:47, 03.06.2017

|

Izvor: Tanjug

Kulturna manifestacija Dan Laze Kostića održava se ove godine po peti put, na dan kada je davne 1909. godine Laza Kostić završio svoju najlepšu pesmu Santa Maria della Salute i poslao je Matici srpskoj da se štampa u njegovoj poslednjoj knjizi pesama. Manifestacija se održala danas u sali Dečjeg odeljenja biblioteke, sa početkom u 12 časova.
Organizatori i domaćini su Vladimir Jerković, direktor Gradske biblioteke „Karlo Bijelicki" i prof. dr Stojan Berber, predsednikUdruženja građana „Ravangradsko proleće".

Publici je o laureatu Jovanu Zivlaku nakon uručenja nagrade Venac Laze Kostića, govorio dr Vladimir Gvozden, istoričar književnosti, književni kritičar i teoretičar. Program je upotpunila Helena Raič, učenica Muzičke škole Petar Konjović i Lenka Nastasić, učenica Gimnazije Veljko Petrović.

Ove godine, u okviru manifestacije Dan Laze Kostića biće otvorena i "Pesnička kutija", mesto za ljubavni stih.

Pesnička kutija će biti postavljena na Pozajmnom odeljenju Gradske biblioteke Karlo Bijelicki, na Glavnoj ulici, od 5. juna. Kutija će biti otvorena do naredne godine, kako bismo u njoj sakupili što više stihova posvećenih ljubavi. Žiri će izabrati najbolje stihove iz kutije koje će autori kazivati na manifestaciji Dan Laze Kostića 2018. godine.

Bilo da poeziju pišete dugo ili će vam ovo biti prvi ljubavni stih, kutija vas čeka.

Bilo da se u ljubavi voli ili od ljubavi da zaboli, stih napišite, rimu ulovite, poeziju volite.
<< Nazad
Vesti TV Most

Pretraga po datumu

Copyright© TV Most

By Kale Design