Vesti
Upad u prostorije Advokatske komore Beograda

10:59, 19.06.2017

|

Izvor: Tanjug

Prošle noći oko 3 sata, 15 nepoznatih osoba fizički je provalilo u prostoriju Advokatske komore Beograd koja je proteklih mesec dana bila u posedu rukovodstva izabranog na izborima 13. maja na čelu sa predsednikom Jugoslavom Tintorom.
U saopštenju koje je potpisao Tintor, navodi se da su nasilnici tom prilikom izbacili na ulicu advokata koji je dežurao u prostoru, kao i momka i devojku koji su bili zvanično angažovani kao noćni čuvari prostora.

Ceo slučaj prijavljen je policiji, koja će preduzeti dalje korake na identifikaciji učinilaca i sankcionisanju odgovornih.

Napominje se da je za danas zakazana promopredaja dužnosti između Slobodana Šoškića i Vladimira Gajića "odnosno između članova starog - novog rukovodstva, koji faktički predaju dužnost sami sebi, jasno je da su oni i nalogodavci ovog kriminalnog čina".

Tintor smatra da se ovde, kako kaže, očigledno radi o „uvođenju reda" koje Vladimir Gajić već nekoliko dana najavljuje preko medija.

"Sa žaljenjem konstatujemo da je način koji je odabrao za uvođenje reda - noć i gola sila - nedostojan advokatske profesije i da neodoljivo podseća na slučaj Savamala protiv koga je i sam Gajić javno istupao u cilju samopromocije", napominje se u saopštenju.

Gajić je izabran za predsednika AKB na izborima 10. juna, koje je skupština AKB prethodno 23. aprila otkazala, odnosno zakazala izbore za 13. maj.

Dve grupe advokata međusobno osporavaju legalitet i legitimitet jedna drugoj već nekoliko meseci, a tim povodom podnele su i niz tužbi sudu.
<< Nazad
Vesti TV Most

Pretraga po datumu

Copyright© TV Most

By Kale Design