:

:

TV Most

Foto: novosti.rs

clock

Maj 09, 2015   12:05

0

125

U Makedoniji uglavnom mirno

Prema njenim rečima, situacija je u Skoplju mirna, kao i u drugim delovima Mekedonije, sem Kumanova, gde se i dalje nastavljaju borbe snaga bezbednosti sa terorističkom grupom, koja je došla sa strane u Makedoniju, ali se ne zna tačno odakle.

Nema zvaničnih podataka o broju ranjenih ili poginulih, mada mediji spekulišu sa raznim brojkama.

"Sukob u Kumanovu je izbio jutros u pet sati, helikopteri su tokom dana nadletali i Skoplje, ali to više ne čine i sve je mirno", kazala je Ðukićeva.

"Dosta građana koji su krenuli za Srbiju, najviše iz Skoplja, grupa iz Kičeva i turisti koji se vraćaju iz Grčke, javljaju se ambasadi da pitaju da li mogu da dođu do Srbije, jer je u jednom trenutku bilo javljeno da je granica zatvorena, ali to nije tačno. Prelaz je otvoren na obe strane", kazala je ona.

Ðukićeva je pozvala da se građani za sve nedoumice jave ambasadi, koja dežura 24 sata i savetovala da, u slučaju novih nemira u Skoplju, kojih je bilo proteklih dana, izbegavaju centar grada, posebno okolinu parlamenta i vlade.

Prema njenim rečima, ona se lično uverila da je mirna i okolina Kumanova, jer je išla tamo na polaganje venaca.

Sve je bilo mirno, samo su videli dim iz grada, što znači da je neka zgrada zapaljena. MUP preduzima sve da se situacija smiri, rekla je Đukić.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva