:

:

TV Most

clock

Jun 16, 2017   12:05

0

139

U Beogradu sutra skup o Rusiji, Srbiji i Zapadnom Balkanu

"Zapravo se analizira uticaj tri megatrenda na odnose Rusije, Srbije i Zapadnog Balkana. Prvi je porast nacionalizma, ekstremizma, pa i terorizma. Druga tema je odnos nacionalnih država i regionalnih integracija i koja je tu promenjena uloga Rusije i drugih sila, a treća je energetska bezbednost i etnički konflikti", rekao je Janjić za agenciju Beta.

Janjić je kazao da će prva sesija stalnog ekspertskog stola Srbija-Rusija-Zapadni Balkan biti održana u Beogradu i posvećena je "novoj realnosti i starim silama".

"Smatramo da je ovo ozbiljna prilika za stručnjake, koji imaju značajan uticaj, da progovore i da se bolje bolje upoznaju. Okrugli sto je razmena znanja u cilju boljeg obaveštavanja donosioca odluka, ali i javnosti o stvarnim interesima", rekao je predsednik Foruma za etničke odnose.

Okrugli sto "Rusija, Srbija i Zapadni Balkan" biće održan sutra u beogradskom Medija centru, a medju učesnicima će, osim Janjića, biti član predsedništva Saveta za medjunarodne odnose pri Predsedništvu Rusije Antonijevič Bezpaljko Bogdan i direktorka Helsinškog odbora za ljudska prava u Srbiji Sonja Biserko.

Politika

Najčitanije

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva