:

:

TV Most

clock

Septembar 20, 2018   12:15

0

172

Trivan i kineski ministar o unapređenju saradnje


Njihov bilateralni sastanak upriličen je sinoć na marginama Ministarske konferencije „Zadužbina budućnosti“, pod okriljem Mehanizma saradnje Kine i zemalja centralne i

istočne Evrope „16+1“, koja se od 19. do 21. septembra održava u Podgorici.



Ministri su konstatovali da su izuzetni odnosi Srbije i NR Kine posledica odličnih i bliskih odnosa lidera dve zemlje.



Trivan je istakao da Srbija sa pažnjom prati aktivnosti NR Kine u oblasti zaštite životne sredine i konstatovao da je napravila ogroman tehnološki napredak u toj oblasti, što je potkrepio činjenicom da je životna sredina u Kini prepoznata kao jedna od pet prioritetnih.



Srbiji je važan transfer kineske tehnologije i znanja, rekao je Trivan ukazujući na značaj investicije kineske kompanije u RTB Bor, navodi se u saopštenju Ministarstva.



Zajedno sa kineskim kolegom naglasio je spremnost kineske kompanije da ispoštuje najviše ekološke standarde u RTB Bor-u.



Zahvalio je na otvorenoj saradnji Kine sa Srbijom u okviru Mehanizma „16+1″i istakao da dobre i prijateljske odnose treba da prate i konkretni projekti.



Kineski ministar posebno je istakao važnost nastavka i jačanja bilateralne saradnje između dve zemlje u oblasti zaštite životne sredine.



On je rekao da Kina gleda na Srbiju kao na iskrenog partnera u okviru Mehanizma „16+1“.



Tokom ovog bilateralnog sastanka ministri su razmenili pozive za međusobnu posetu.


Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva