:

:

TV Most

clock

Oktobar 22, 2017   12:05

0

106

Tajani: Evropa treba da strahuje od umnožavanja malih država


Evropa "svakako treba da strahuje" od umnožavanja malih država, rekao je Tajani u intervjuu objavljenom danas u rimskom dnevniku Il Mesadjero (Il Messaggero)."Zato niko u Evropi nema nameru da prizna Kataloniju kao nezavisnu državu", rekao je on i dodao da je čak i britanska premijeka Tereza Mej u jeku Bregzita rekla da Velika Britanija nikad neće priznati Kataloniju.

Tajani je rekao da je Španija po svojoj istoriji unitarna država, sa brojnim autonomijama, raznolikom populacijom koja govori različite jezike ali da je to "unitarna država".

"Ne jačamo zastavu Evrope spuštanjem nacionalnih zastava", rekao je on.

On je takodje ukazao na razliku katalonskog referenduma od referenduma u Lombardiji i Venetu, italijanskih regiona koji danas održavaju referendum o sticanju veće autonomije.

"Pre svega ta dva referenduma su legitimna, što nije slučaj za Kataloniju," rekao je on i dodao da je katalonski referendum bio za nezavisnost dok je tema referenduma u te dve italijanske oblasti veća autonomija.

Tajani je upozorio da ne treba prema tome današnji referendum u dve italijanske oblasti protumačiti kao početak sezone zalaganja za nezavisnost u Evropi.

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva