:

:

TV Most

clock

Februar 14, 2018   12:05

0

207

Tabaković: Privredni rast 3,5 odsto


- Kada je reč o projekciji rasta ekonomske aktivnosti, cenimo da su mere ekonomske politike dobro odmerene i da su stvorile osnovu za održivo ubrzanje rasta bruto domaćeg proizvoda od oko 3,5 odsto u 2018. i u 2019. godini - istakla je Tabakovićeva.

Guverner NBS je navela da je u protekloj godini pojačana otpornost Srbije na šokove, a povećana je i spremnost da se na njih odgovori.

- Tome su doprineli dobri fiskalni rezultati u prošloj godini, pre svega suficit od 1,2 odsto BDP na konsolidovanom nivou, prvi put od 2005. godine - rekla je Tabakovićeva, dodajući da je učešće javnog duga u BDP tokom prošle godine pa za 10,4 procentna poena.

Na novinarsko pitanje da li su učinjeni prvi koraci ka privatizaciji Komercijalne banke, Jorgovanka Tabaković je odgovorila da je NBS sprovela kontrolu korporativnog upravljanja u toj banci.

Pročitajte još: Zidanje dugova uz pomoć politike

- Smatramo da pripreme za privatizaciju Komercijalne banke ni na koji način ne smeju da budu usporene. Odlično sarađujemo sa premijerkom Srbije na tom poslu i očekujemo da banka bude pripremljena za privatizaciju onako kako je i planirano - istakla je guverner NBS.

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva