:

:

TV Most

clock

Mart 02, 2016   12:05

0

154

Švendiman: Tači nema imunitet na krivično gonjenje

"Istraga, koju je pokrenula Specijalna istražna radna grupa će se nastaviti. Na tu istragu ne utice glasanje od petka (prošle nedelje)", rekao je on za portal Insajderi.

Švediman je istakao da SIFT ne može da daje komentar o istrazi i politici u regionu i istakao da je "neprikladno" da govori šta će se desiti ili šta će specijalni tužilac raditi u budućnosti, s obrzirom da kancelarija i dalje postoji.

"Na osnovu međuanrodne pravde, ne postoji imunitet za one koji krše međunarodno humanitarno pravo. To je jasno na osnovu Zakona o specijalnim komorama i Kancelarije specijalnog tužilaštva", naglasio je Švendiman.

On je dodao da ga pozicija specijalnog tužioca obavezuje da radi na osnovu kosovskih zakona, uključujući kosovski ustav i principe međunarodnog prava, kao i na osnovu odredbi o amnestiji i imunitetu.

"Siguran sam da će specijalni tužilac raditi na osnovu zakona bez straha ili usluga, kao što je SIFT radio na ispunjavanju svog mandata od kada je uspostavljen 2011. godine", rekao je Švendiman.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva