:

:

TV Most

clock

Mart 21, 2017   12:05

0

243

Sve jača saradnja Slovenije i Srbije

Samo u prošloj godini NLB Banka je odobrila kredite vredne 150 miliona evra, a prošlu godinu završila je sa profitom 20 odsto većim od onog u pretrpošloj godini.

Predsednik Izvršnog odbora NLB Banke Beograd, Branko Greganović, zahvalio je zvanicama na saradnji i poverenju koje su pokazali prema toj banci, dodavši da je ta banka u protekloj godini ostvarila dobre poslovne rezultate i još jednom pokazala da je Srbija strateško tržište za NLB Grupu.

"Znajte da mi svi u NLB Banci znamo da su zaista dobri rezultati koje smo ostvarili u poslednje dve godine zapravo rezultat i posledica vašeg poverenja i vaše saradnje (84, sa nama). Vaše zadovoljstvo je zaista najvažniji deo našeg poslanstva", rekao je on.

Ambasador Slovenije u Srbiji, Vladimir Gasparič, ocenio je da da su trenutni politički i ekonomski odnosi Slovenije i Srbije najbolji, od raspada Jugoslavije, dodajući da beležimo rekordnu razmenu, veću od milijardu evra.

"Srbija je nama šesti izvozni partner, zamislite. Ona je prva od ne-EU zemalja po redosledu, čak veći partner nego Rusija. Srbija je nama druga zemlja za investicije, milijardu i 200 miliona investicija imamo tu".

Slovenački ambasador izneo je i podatak da u Srbiji oko 400 slovenačkih preduzeća zapošljava 30.000 ljudi, dodajući i da neke kompanije iz Srbije beleže pravu ekpanziju poslovanja u toj zemlji.
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva