:

:

TV Most

clock

Novembar 04, 2015   12:05

0

134

Sutra o amandmanima na zakon o alkoholnim pićima

Poslanici su danas razmotrili predloge da za predsednika Višeg suda u Pančevu bude izabrana Stanka Simonović, a za predsednike osnovnih sudova u Pančevu Jasmina Petrović i u Prokuplju Ljiljana Radivojević.

Takođe, razmatrali su i odluku o izboru sudija koji se prvi put biraju na sudijsku funkciju i to za Osnovni sud u Novom Sadu 12, a za Osnovni sud u Bačkoj Palanci i Osnovni sud u Vrbasu po dve sudije. Predlog novog Zakon o jakim alkoholnim pićima predviđa jednostavniju i jeftiniju proizvodnju rakije, kao i bolji položaj malih proizvođača koji će moći legalno da je prodaju i izađu iz sive zone, izjavila je ministarka poljoprivrede Snežana Bogosavljević u jučerašnjoj načelnoj raspravi o tom aktu.

"Do sada fizička lica nisu mogla legalno da budu uključena u proizvodnju i promet rakije. To će moći da urade bez komplikovane procedure", rekala je ministarka.

Predloženi zakon dozvoljava promet jakih alkoholnih pića izmedhu svih subjekata na tržištu kada je jako alkoholno piće i destilat predmet dalje dorade i prerade.

Poslanici su se saglasili da je Predlog zakona o jakim alkoholnim pićima korak napred, jer će omogućiti malim proizvođačima da legalno prodaju rakiju, ali je opozicija izrazila sumnju kako će se taj zakon primenjivati u praksi.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva