:

:

TV Most

clock

Jun 19, 2017   12:05

0

199

Stop progonu ćirilice

Direktor Instituta za srpsku kulturu prof. dr Budimir Aleksić kaže da se progon ćirilice nastavlja ukazujući na slučaj indoktrinacije u školskom sistemu.

- Osnovcima koji su ove godine zavredili diplomu "Luča" podeljen je zbornik radova sa pseudonaučnog skupa o "Dukljanskom knezu Vladimiru", koji je pun laži o Srbima, a koji je priredio akademik Dukljanske akademije nauka i umetnosti Sreten Perović. Knjiga je krcata falsifikatima i konstrukcijama, a u tekstovima se vređa srpski narod, brutalno falsifikuje istorija ovoga prostora - govori se da su stanovnici ovoga prostora etno-amalgam Ilira, Kelta, Tračana i navodno starosedelaca ovog prostora. Dakle, morbidne i monstruozne falsifikacije koje nemaju nikakve veze sa naukom - kazao je novinarima Aleksić.

On smatra neprimerenim da se učenicima u ovom uzrastu poklanjaju naučni zbornici.

- To je još jedna potvrda da je crnogorski obrazovni sistem jedna ideološka radionica, kojom crnogorska vlast želi da stvori, kako je davno ministar Backović najavio, novoga Crnogorca, novoga čoveka, koji će biti po meri ove vlasti - poručio je Aleksić.

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva