:

:

TV Most

clock

Septembar 17, 2017   12:05

0

137

Stevandić: "Makedonski scenario" moguć jedino u Sarajevu nedelja, 17

Stevandić kaže da je u Republici Srpskoj sve stabilno i da neće dozvoliti da se haos nestabilnosti iz Parlamentarne skupštine BiH i institucija iz Sarajeva prenese u Banjaluku.

"Zato su to samo puste želje", rekao je Stevandić, reagujući na izjavu člana Glavnog odbora SDS-a Dragana Mektića da je za "makedonski scenario" u Republici Srpskoj.

RTRS prenosi da je Stevandić za Srnu ocenio da je etički neprofesionalno i začuđujuće da bilo koji funkcioner koji prima platu može da pozove na sukobe bilo gde u BiH i u Republici Srpskoj.

""Makedonski scenario" je jedino moguć u Savetu ministara BiH. Jedino se tamo ne zna ko koga nadglasava, ko je većina, ko je manjina i šta rade bezbednosne i tužilačke službe. Jedini haos koji vuče na " makedonski scenario" je trenutno u Savetu ministara BiH", rekao je Stevandić.

Ministar bezbednosti Bosne i Hercegovine Dragan Mektić izjavio je danas, povodom "nekog vida bunta koji je opozicija iskazala u Narodnoj skupštini RS", da je za primenu "makedonskog scenarija u RS" pošto je u Makedoniji "pobedila demokratija", prenosi Fena.

Navodi se da je Mektić postavio pitanje "zašto se u parlamentu RS ne raspravlja o revizorskom izveštaju o stanju budžeta RS, ne objavljuju usvojene skupštine odluke i ne odgovara na poslanička pitanja, pa ni osam do deset meseci".

Predsednik RS Milorad Dodik izjavio je u četvrtak da "nemiri u Narodnoj skupštini Republike Srpske jesu na neki način uvod u makedonski scenario i to upravo pre izbora, da bi vlast prevremeno bila povučena".

"Bio je to pokušaj manjine da vlada nad većinom, ali ako se opozicija već poziva na zakon onda moraju da znaju da većina odlučuje", rekao Dodik za RTRS.

On je naveo da su "iz opozicije već svi zaboravili šta je prvobitni uzrok prekida rada Skupštine, a to je vraćanje na dnevni red Konsolidovanog revizorskog izveštaja o izvršenju budžeta, koji bi trebalo da bude na narednom skupštinskom zasedanju".

Dodik je dodao i da "policija u sredu nije kršila profesionalne kodekse delovanja, i da je postupala prema zahtevima predsednika Narodne skupštine Nedeljka Čubrilovića".
RTRS je naveo da je "sednica Narodne skupštine Republike Srpske održana uprkos pokušaju opozicije da spreči njen rad, a usvojeno je više zakonskih predloga".
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva