:

:

TV Most

clock

Jul 16, 2017   12:05

0

206

Stefanović: Molim za strpljenje na granicama

Stefanović je rekao da je uvek u toku letnje sezone povećan broj vozila, te da svi zajedno rade da se maksimalno ubrza prelazak preko granica.

"Ali, da bismo imali kavlitetnu bezbenosnu kontrolu ne možemo samo da otvorimo rampe. Zamislite da se nešto dogodi, postavilo bi se pitanje zašto ga niste kontrolisali. Znam da je muka čekati u kolima na vrućini satima na nekom prelazu, radićemo da ubrzamo koliko je moguće, ali postoji određeni kapacitet koji ne možete da premašite", rekao je Stefanović.

On je zamolio sve koji putuju za strpljenje, kako ne bi dolazilo incidentnih situacija.

Stefanović je podsetio da srpski policajci pomažu kolegama iz Crne Gore na primorju, tokom letnje sezone.
"Imamo sporazum da tri naša unofrmisana pripadnika i tri iz reda Kriminalističke policije budu stalno prisutni na crnogorskom primorju, da sa koegama rade na tome da naši turisti budu bezbedni i da pomognu ako naši državljani budu ili ostećeni ili su izazvali neki incident", rekao je Stefanović.

Isti sporazum, kaže, imamo i sa Hrvatskom, pa su naši policajci i u Puli i Rijeci.

Stefanović je dodao da očekuje da će od naredne godine naši policajci biti prisutni i u Grčkoj tokom leta.

"Razgovarao sam sa grčim kolegom Toskasom i ocekujem da ćemo od naredne godine imati i pripadnike naše policije u Grckcoj, da bi se našli da pomognu našim turistima i da urade sve što je moguće da spreče da oni budu ištećeni i da budu prevencija da naši državljani budu učinioci krivičnih dela", rekao je Stefanović.

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je da je iz Srbije registrovano 49 osoba koje su otišle da se bore za grupu Islamska država.

"Neki su stradali, neki su još tamo", kazao je Stefanović za televiziju Pink.

On je, govoreći o opštoj bezbednosti u zemlji, ocenio da je ona dobra i da srpska policija čini sve da tako i ostane.
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva