:

:

TV Most

clock

Jun 19, 2017   12:05

0

162

Stefanović: Ana Brnabić je bila vezni timski igrač

Ona je bila u pregovorima sa MMF i Svetskom bankom, koji su uticali direktno na finansijsku stabilnost i procena predsednika Srbije je da takva vrsta ličnosti, koja može da sarađuje sa velikim brojem ljudi, a ima dovoljno znanja i sposobnosti, može da bude i dobar premijer, izjavio je danas potpredsednik Srpske napredne stranke dr Nebojša Stefanović.

Stefanović je, gostujući u emisiji Pravi ugao Radio-televizije Vojvodine, rekao da današnji sastanak lidera SNS Aleksandra Vučića sa poslanicima Srpske napredne stranke nije bio lak i da je uneo jednu vrstu neizvesnosti koja tera na dodatne napore, kako bi se obezbedila većina u parlamentu za izglasavanje Brnabićke na mesto premijera.

"Ja znam kako ljudi u SNS razmišljaju i šta misle, svesni toga da žele da podrže Vučića, jer znaju da su njegove odluke do sada vodile boljitku, čak i kada ih u početku nisu razumeli", rekao je Stefanović i dodao da smo u ovu situaciju došli jer "nije svima sve bilo objašnjeno" i da su neki imali "polovičan stav".

Objašnjavajući zbog čega se vladajuća koalicija sada prebrojava da li će obezbediti baš 128 glasova za izglasavanje premijera, Stefanović je rekao kako smatra da je potpuno prirodno da se podrška traži u poslaničkoj grupi SNS, a ne u nekoj drugoj, s obzirom na to da je Vučić nedavno osvojio 56 odsto glasova, a da je njegova današnja politika samo nastavak politike koju je vodio dok je bio premijer.

"Zamislite da morate da tražite podršku pet ili deset poslanika druge liste jer ne možete da ih obezbedite na svojoj, pa to je besmisleno. Bilo je vlada koje su funkcionisale sa većinom od 1-2 poslanika, ali to nije dobro i to je pitanje jednog nesolidnog odnosa", istakao je on i dodao je to pitanje podrške konkretnoj politici, a ne pitanje matematičke većine.

Komentarišući stav lidera Jedinstvene Srbije, Dragana Markovića Palme, koji je rekao da neće glasati za izbor Ane Brnabić, Stefanović je rekao da treba sačekati dan za glasanje pa onda videti ko iskreno podržava vladu, a ko ne.

Govoreći o "podeli premijerskog posla", po kojoj bi politički spektar pokrio Ivica Dačić, a ekonomski Ana Brnabić, Stefanović je istakao da će Ana Brnabić biti premijer u punom mandatu, ali će jedan deo poslova obavljati Dačić, kao potpredsednik vlade, na šta ima pravo po zakonu.
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva