TV Most - Srbija večeras u drugom polufinalu Evrovizije
Vesti
Srbija večeras u drugom polufinalu Evrovizije

21:21, 10.05.2018

|

Izvor: Tanjug

U Lisabonu će večeras biti održano drugo polufinalno veče ovogodišnje "Pesme Evrovizije", a predstavnici Srbije, "Sanja Ilić i Balkanika", sa pesmom "Nova deca", nastupiće kao treći u konkurenciji 18 zemalja.


Osim Srbije, nastupiće Norveška, Rumunija, San Marino, Danska, Rusija, Moldavija, Holandija, Australija, Gruzija, Poljska, Malta, Mađarska, Letonija, Švedska, Crna Gora, Slovenija i Ukrajina.
Plasman u finale obezbediće deset pesama, o čemu odlučuju glasovi stručnih žirija i publike zemalja učesnica, kao i stalnih finalista Francuske, Nemačke i Italije.


Pravo da glasaju, osim zemalja koje učestvuju u ovom polufinalu, imaju i zemlje koje su direktne učesnice finala, ravnomerno raspoređene u prvom i drugom polufinalu (po tri), što je ranije određeno žrebom.Domaćini prvog polufinala u Areni "Altis" prvi put u istoriji ovog takmičenja biće četiri dame – Filomena Kautela, Silvija Alberto, Danijela Rua i Katarina Furtado.Iz prvog polufinala, održanog u utorak, za finalni nastup u subotu u Areni "Altis" u prestonici Portugalije, plasirali su se Austrija, Estonija, Kipar, Litvanija, Izrael, Češka, Bugarska, Albanija, Finska i Irska.U finalu će nastupiti i zemlje koje su stalni učesnici.
 


<< Nazad
Vesti TV Most

Pretraga po datumu

Copyright© TV Most

By Kale Design