:

:

TV Most

clock

Jun 15, 2017   12:05

0

124

Srbija i Kazahstan imaju dobru perspektivu za saradnju

Kako je saopšteno iz ministarstva privrede, Knežević se danas sastao sa premijerom Kazahstana, Bakitzanom Sagintajevim rekavši da će realizacija aktivnosti iz Mape puta za unapređenje saradnje između Srbije i Kazahstana za 2017. i 2018. godinu, koja je potpisana u novembru prošle godine unaprediti odnose dve zemlje.

Knežević je rekao da su odnosi dve zemlje prijateljski i dobri sa perspektivom daljeg razvoja.

U okviru Astana ekonomskog foruma, koji okuplja političke lidere, ključne poslovne ljude i eksperte, ministar je izrazio zadovoljstvo kvalitetnim panelima o novim trendovima globalne ekonomije, novim modelima održivog razgoja, razvoja infrastrukture, zelene energije i inovacija.

Ministar je na svetskoj izložbi EKSPO 2017 na kojoj je Srbija predstavila svoje potencijale na temu "Energija za sve" rekao da je zahvalan na toj prilici.

"Veliko je zadovoljstvo videti kako se potencijali naše zemlje u oblasti obnovljivih izvora energije i povećanja energetske efikasnosti predstavljaju na najvećoj i najznačajnijoj svetskoj trgovinskoj manifestaciji", rekao je Knežević.

On je u razgovoru sa ministrom ekonomije Timurom Sulejmanovim razgovarao o narednoj sednici Međuvladine srpsko-kazahstanske komisije za trgovinsko-ekonomsku saradnju, koja bi trebalo da se održi ove godine u Astani.
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva