:

:

TV Most

clock

Septembar 01, 2016   12:05

0

137

Srb: Izgraditi ogradu na granici ka Srbiji

U mestu Luč, na hrvatsko-mađarskoj granici, Srb je rekao da bi žica i ograda, koja je tu postavljena prošle godine tokom migrantske krize, trebalo da stoji na istočnim granicama Hrvatske ka Srbiji.

"Žica i ograda na hrvatsko - mađarskoj granici je nepotrebna i nije trebalo da bude nikada izgrađena, da je tokom prošlogodišnje migrantske krize Hrvatska imala čvrstu i odlučnu vlast", rekao je Srb.

Ova ograda je, kazao je, trebalo da stoji na istočnim granicama Hrvatske, na granici prema Srbiji.

Srb je kritikovao vlast šefa SDP-a Zorana Milanovića, ali i aktuelnu vlast premijera Tihomira Oreškovića i HDZ i Mosta - da ništa nisu učinile da se pripreme za novi migrantski talas.

Srb je dodao da su i jedna i druga vlada Hrvatsku ostavile nepripremljenu i upravo zbog te nepripremljenosti podižu se žice i ograde između Hrvatske i Evrope, umesto da se podignu između Hrvatske i istoka.

"Javnost smo upozorili još pre dvadesetak dana na ovaj problem kada smo uputili pismo svima koji odlučuju u Hrvatskoj, pogotovo obaveštajno bezbednosnom sektoru", podsetio je i zapitao "Å ta je to što Mađari znaju, a Hrvati opet ne znaju?!".

U Hrvatskoj, kazao je, odgovor nismo dobili.

Odgovor smo dobili na Dubrovačkom forumu, u izjavi ministra inostranih poslova Mađarske Petera Sijarta i njegovoj najavi o izgradnji dvostruke ograde i žice oprema Srbiji.

Kao i pre petnaest meseci "Mađari znaju, Hrvati opet ne znaju i čekaju šta će o svemu reći Brisel, Berlin ili Beč".

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva