:

:

TV Most

clock

Jun 24, 2015   12:05

0

149

Spremni smo na kompromise, to mora i druga strana

"Ukoliko bismo počeli da govorimo, plašim se da ništa od dogovora ne bi bilo. To je dogovor sa Visokom komesarkom Federikom Mogereini", rekao je Vučić novinarima u Vladi Srbije, uz opasku se on dogovora drži, čemu je dokaz i što o tome nema detalja u štampi.

O tome, kako je rekao, osim njega, znaju samo direktor Kancelarije a KiM Marko Ðurić i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić.

Već sledeće nedelje Vučić kaže da očekuje novi sastanak u Briselu.

Kad je reč o Parku mira kaže da on može biti uklonjen ukoliko Albanci prihvate da to bude pešačka zona.

"Skupština opštine Severne Mitrovice donela je odluku da ulica Kralja Petra bude pešačka zona, ne treba nikome od naših ljudi nikakav park i spremni su da ga sklone, ali Albanci ne žele da prihvate pešačku zonu. Oni hoće da im tuda prolaze baš kamioni, dakle nije reč o slobodi kretanja, nego je rec o slobodi ponižavanja Srba", objasnio je premijer.

Vučić je rekao da Srbija ne može da ukloni sve svoje, a da Albanci ne urade apsolurtno ništa i dodao da smo spremni za kompromise, ali i da druga strana treba to da pokaže.

"Ako nam oduzmete pravo da mi odlučujemo u našim srpskim severnim opštinama, o tome gde će da bude pešačka zona, o čemu ćemo onda da odlučujemo", upitao je Vučić.

Takođe je upitao u kom se to sporazumu pominje Park mira, navodeći da ga nema u Briselskom.

"Izmislili su ga politički, da bi pritiskali Srbiju i ničemu drugom to ne služi", zaključio je premijer.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva