:

:

TV Most

clock

Januar 22, 2018   12:22

0

223

Spas za Vasilija


Skromnim domom u jednom od najvećih srpskih sela u južnoj pokrajini od subote vladaju osmesi njegovih roditelja Svetislava i Divne, i Vasilijevih sestara - desetogodišnje Marije i sedmogodišnje Simonide.



A do pre neki dan bili su ophrvani brigom i sekiracijom. Vasilijeva bolest kao betonsko breme pritisla je porodicu. Roditeljska muka poslala je njegovog oca Milana u Dom kulture u Lapljem Selu, gde je Vučić u subotu uveče razgovarao sa narodom sa Kosova i Metohije. Njegov istup i situacija koju je opisao - dirnula su Srbiju.



- Nije bilo lako, ali morao sam. Smogao sam snage i od Vučića zatražio pomoć - priča Milan. - Njegova reakcija duboko me je dirnula, zaplakao sam. Plakali su i moji u kući, koji su Vučićevu posetu pratili preko televizije. Zahvaljujemo se Bogu i Svetom Jovanu, na čiji dan nam je došla nada da će naš Vasilije ozdraviti.



Svega nekoliko minuta pošto je svoju nevolju izneo pred milionski auditorijum, ljudi iz Predsedništva Srbije pozvali su ministra zdravlja Zlatibora Lončara, koji se raspitao za status Vasilijeve bolesti. Stigao je odgovor - država će pomoći Vasiliju.



- Već koliko danas stupićemo u kontakt sa Ministarstvom zdravlja, sa kojim ćemo dogovoriti sve detalje lečenja. Ključ Vasilijevog ozdravljenja nalazi se u Bolonji, odakle takođe čekamo zeleno svetlo za transplantaciju koštane srži. To mu je jedini spas - pričaju njegovi ukućani.



Nikolići su prvu fazu lečenja deteta teško preživljavali. Nisu se predavali, ali nije im bilo lako. Otac Milan, iako diplomirani ekonomista, već godinama je nezaposlen, a bez posla mu je i majka Ivana. Žive skromno, obrađuju zemlju. A samo prevoz od Lapljeg Sela do Niša košta dve hiljade dinara.



Pročitajte još: Vučić: Morate da ostanete Kosmet je vaša kuća



- Nikada nismo pedalj zemlje prodali. Nismo ni od onih koji primaju dve plate za isti posao - jednu od Beograda, drugu od Prištine. Nikada to nismo hteli. Samo da Vasilije ozdravi i vrati se kući, bićemo najbogatiji na svetu.





Porodici Nikolić jedina je želja da Vasilije ozdravi



Nikolići ne kriju da je država Srbija jedino mesto na koje mogu da se oslone. Otud ih je obradovala poseta predsednika Vučića. Njegov dolazak u jeku poslednjih napetosti doživeli su kao putokaz da nije sve izgubljeno i da nisu zaboravljeni.



- Kada vidimo da nas Srbija ne zaboravlja, da pokušava da nam pomogne, bude nam lakše. Zastanemo, priberemo se i nastavimo borbu - opisuje Nikolić život Srba na Kosovu i Metohiji.


Izvor: Večernje novosti

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva