:

:

TV Most

clock

Decembar 14, 2015   12:05

0

117

Simić traži zaštitu za Srbe na Kosovu

Simić je za skupštinskom govornicom podsetio da se u poslednje vreme na Kosovu dogodio niz napada na Srbe i ocenio da je to još jedan u nizu pokazatelja da bezbednosna situacija nije zadovoljavajuća.

On je zahvalio predsedniku Skupštine Kadriju Veseljiju što je posle napada obišao Srbe u selu Goraždevac i što im je dao podršku.

"Prošle nedelje i sam obišao naše uznemirene i uplašene gradjane. Oni žive u strahu i strepnji što je poražavajuće za kosovsko društvo. Oni ne veruju da će situacija biti promenjena nabolje ili da će počinitelji ovih krivičnih dela biti privedeni pravdi. Štaviše, oni navode da je to njihova svakodnevnica. Ovo je nešto što bi trebalo da zabrine kako srpsku tako i albansku zajednicu na Kosovu. To je, na žalost, realnost sa kojom se Srbi suočavaju na Kosovu poslednjih 15 godina, ali tu realnost moramo svi zajedno da promenimo", rekao je Simić.

On je ocenio da je krajnje vreme da se preduzmu konkretni koraci kako bi počinioci ovih groznih krivičnih dela bili uhapšeni.

"Iskreno smatram da ogromna većina albanske zajednice želi da živi u miru sa komšijama Srbima i zato ne smemo da dozvolimo da čitavo naše multietničko društvo na Kosovu bude talac jedne male grupe ekstremista koja želi da spreči da gradimo našu zajedničku budućnost", rekao je Simić i dodao da ne želi sa skupštinske govornice da poziva medjunarodnu zajednicu da zaštiti Srbe.

"Ne želim zato što imamo naše institucije koje su zadužene da pruže bezbednost i sigurnost svim gradjanima. Zato je potrebno da pokažu svoju sposobnost, da ulože mnogo truda, preuzmu odgovornost i da konačno budu odlučniji kada je u pitanju bezbednost gradjana i da pokažu nepristrasnost", rekao je Simić.

Prema njegovim rečima, Srpska lista će nastaviti da podržava povratak Srba na Kosovo i Metohiju i nastaviće da radi na poboljšanju života Srba, a isto tako i svih gradjana Kosova.

Izvor: Beta

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva