:

:

TV Most

clock

Jun 11, 2017   12:05

0

116

Sećanje na našeg Milana Pantića

Za razliku od prethodnih godina, ovogodišnji skup kolega, rodbine i prijatelja, obeležiće nada da će vinovnike zločina pravda uskoro stići, jer su, prema rečima predsednika Komisije za rasvetljavanje ubistava novinara Verana Matića, imena osumnjičenih i nalogodavaca dostavljena Višem tužilaštvu u Jagodini.

Pantićeva porodica, prijatelji, kolege iz "Novosti", UNS i NUNS i novinari Pomoravskog okruga posetiće njegov grob u 11 sati, potom će položiti vence na spomen-ploču u zgradi u kojoj je stanovao i u kojoj je ubijen i na bistu na trgu koji nosi njegovo ime.

Viši tužilac u Jagodini Radoslav Vučković potvrdio je, u međuvremenu, da je dobio izveštaj Direkcije kriminalističke policije o radu na slučaju ubistva Pantića i da je "stavio zahtev za prikupljanje dodatnih obaveštenja". Prema njegovim rečima, slučaj je u fazi istražnih radnji, odnosno pretkrivičnog postupka. Zbog toga je Komisija za rasvetljavanje ubistava novinara i pisala republičkom javnom tužiocu Zagorki Dolovac, jer je, prema Matićevoj oceni, "radna grupa dobila načelna uputstva tužioca iz Jagodine, što vodi u nova prolongiranja i neefikasan rad".

Matić je, podsetimo, na prošlogodišnjem pomenu Pantiću ocenio da je "radna grupa, koja se veoma posvećeno bavi istraživanjem ubistva Milana Pantića i koja radi u pojačanom sastavu u odnosu na 2015, došla do konkretnijih saznanja". On je tada konstatovao i da je pred istražnim organima ogroman posao, jer je obavljeno preko 2.000 poligrafskih ispitivanja i veliki broj saslušanja.
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva