:

:

TV Most

clock

Januar 16, 2016   12:05

0

114

Savet da se bez zimske opreme ne kreću na put

Zbog vlažnih kolovoza i pojave niskih temperatura u jutarnjim i večernjim satima, moguće je stvaranje poledice te oni apeluju na vozače da prilagode brzinu kretanja situaciji na putu i savetujemo maksimalan oprez u vožnji.

Najopterećeniji putni pravci su putni pravci I prioriteta - auto-putevi i državni putevi I prioriteta, na kojima se preporučuje oprezna vožnja.

Na ostalim putnim pravcima I prioriteta kolovozi su vlažni u nižim predelima, snega ima mestimično u raskvašenom stanju do pet centimetara na teritoriji Požarevca, Novog Pazara, Zaječara, Požege, Ivanjice i preporučuje se oprezna vožnja.

Na državnim putevima II prioriteta kolovozi su vlažni u nižim predelima, snega ima mestimično u raskvašenom stanju do pet centimetara na teritoriji Vranja, Kosova, Novog Pazara, Kragujevca, Zaječara, Kruševca, Požege, Ivanjice i preporučuje se oprezna vožnja.

Na ostalim putnim pravcima III prioriteta kolovozi su vlažni u nižim predelima, snega ima mestimično u raskvašenom stanju do pet centimetara na teritoriji Vranja, Novog Pazara, Zaječara, Požege, Ivanjice i preporučuje se oprezna vožnja.

Na području Požarevca, na putnom pravcu IB-33 Voluja-Blagojev Kamen-Majdanpek ima raskvasenog snega do dva centimetra.

Na području Valjeva, na putu II B-327 Koceljeva-Valjevska Kamenica, u mestu Plavanj postoje tri otcepljenja kolovoza, saobraćaj se odvija otežano i važi zabrana za teretni saobraćaj.

Na području Zaječara, vidljivost je smanjena preko ÄŒestobrodice, Tresibabe i Babinom Zubu od 50-80 metara.

Učestali su sitni odroni duž nestabilnih kamenih kosina, u klisurama, usecima, zasecima, najviše ih ima na putu IB-34 (Ðerdapska magistrala).

Na području Kruševca, na državnom putu IIA-211 na deonici Brzeće-Kopaonik, IIA-207 deonica Jošanička Banja - Grčak, IIA-208 deonica Vrnjci - Stanišinci - Grčak, IIA-209 deonica Dobre Vode - Stanišinci, važi zabrana za kamione sa prikolicom i šlepere, za ostala vozila obavezna je zimska oprema.

Otcepljenje kolovoza postoji na putnom pravcu II B-342 Ub - Karaula - Valjevo (Iverak), koji je neprohodan.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva