:

:

TV Most

clock

Septembar 11, 2017   12:05

0

181

Šarčević: Uvodjenje djačkih uniformi je uvodjenje reda u školama

Šarčević je tokom posete Osnovnoj školi "Sveti Sava" u Vrčinu, u kojoj je uvedena unificirana školska odeća, kazao da djačke uniforme smanjuju uticaj socijalnih razlika na ponašanje dece i razvijaju kolektivni duh i osećaj pripadnosti školi.

"To je prvi korak da decu motivišemo da se takmiče u znanjima i talentima, a ne modi i statusu. U školi svi moraju da se ponašaju pristojno i poštuju instituciju koja je osim obrazovne i vaspitna", kazao je Šarčević a prenelo Ministarstvo prosvete.

Gradski menadžer Goran Vesić rekao je da Grad Beograd, preko Sekretarijata za socijalnu zaštitu, može obezbediti odredjeni iznos kao pomoć roditeljima koji nisu u stanju da kupe uniforme.

"Uniforme ukidaju socijalne razlike, a roditelji u svakom slučaju kupuju deci odeću, bez obzira da li kupuju školsku ili neku drugu odeću, to je za njih trošak", rekao je Vesić.

Modna dizajnerka Dragana Ognjenović, koja je na poziv Ministarstva prosvete kreirala i donirala djačke uniforme, kazala je da su one proizedene u kapacitetima srpske tekstilne industrije.
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva