Vesti
Šarčević sa sindikatima o otpuštanjima i otpremninama

12:45, 17.07.2017

|

Izvor: Tanjug

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević razgovarao je danas sa predstavnicima Sindikata obrazovanja Srbije, Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije, Granskog sindikata prosvetnih radnika Srbije „Nezavisnost" i Sindikata radnika u prosveti Srbije o tehnološkim viškovima i otpremninama.
Minstarstvo je u saradnji Ministarstvom državne uprave i lokalne samouprave u budžetu za 2017.godinu predvidelo 1.200 otpremnina kako bi se rešio problem jednog broja radnika za čijim angažovanjem je prestala potreba, saopštilo je Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

"Projekciju Međunarodnog monetarnog fonda o višku broju zaposlenih u prosveti sveli smo na razumnu meru. Ali, moramo biti svesni da se određen broj radnih mesta prikriva i da imamo nekontrolisano zapošljavanje na osnovu ugovora na određeno vreme", rekao je Šarčević.

Prestavnici sindikata složili su se da se problem tehnoloških viškova mora rešavati i da su otpremnine deo tog rešenja, ali su istakli da je potrebno sprečiti sve eventualne zloupotrebe prilikom gašenja radnih mesta i isplata otpremnina.

Šarčević je naglasio da je zajednički rad Ministarstva i sindikata na zbrinjavanju tehnoloških viškova u ptrethodnoj školskoj godini pokazao da je moguća efikasna saradnja. "Ta praksa će biti nastavljena i u novoj školskoj godini.Novi obrazovni profili zahtevaju nova radna mesta, dok će profili za koje učenici nisu zainteresovani prestati da postoje, a samim tim i radne pozicije", rekao je ministar i poručio da je uvek spreman za dogovor.
<< Nazad
Vesti TV Most

Pretraga po datumu

Copyright© TV Most

By Kale Design