:

:

TV Most

clock

Maj 27, 2016   12:05

0

139

Samit 100 poslovnih lidera u Sarajevu

Na Samitu će učestvovati poslovni ljudi iz Srbije, Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Makedonije i Albanije, a održaće se danas i sutra u kongresnoj dvorani zgrade ASA Group.

Uz pokroviteljstvo Predsedništva BiH, ovogodišnji Samit 100 pod nazivom "Dogovor za novo doba Bosne i Hercegovine" biće održan zajedno sa "Brdo Brioni" procesom, koji će okupiti političke lidere Jugoistočne i Centralne Evrope.

Najavljeno je prisustvo predsednika Srbije Tomislava Nikolića, Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović, Crne Gore Filipa Vujanovića, Slovenije Boruta Pahora i predsedavajućeg Predsedništvu BiH Bakira Izetbegovića.

Na vodećoj biznis inicijativi u regionu jedan od specijalnih gostiju biće i predsedavajući Nordijskog veća ministara ambasador Kari Kahiluoto.

Kahiluoto će, kako je najavljeno, prvog dana konferencije predstaviti pozitivnu praksu ekonomske saradnje nordijskih zemalja koja zemljama u ovom regionu može poslužiti kao primer za ekonomsku saradnju u budućnosti i brži razvoj.

Među brojnim učesnicima tog skupa specijalni gosti biće bračni par Samo i Iza Login, kreatori aplikacije "Talking Tom" i osnivači i vlasnici vodeće regionalne firme vredne više od milijardu dolara "Outfit7".

Samo Login će ispričati priču o "američkom snu" iz regiona, odnosno kako je jedna naizgled obična aplikacija sa regionalnog nivoa ostvarila globalni uspeh.

On će pokušati da objasni kako globalnim razmišljanjem na regionalnom nivou možemo da podstaknemo konkurentnost ekonomije, dok će Iza Login učestvovati u motivacijskom delu programa namenjenom poslovnim ženama.

Kopredsedavajući ovogodišnjeg Samita 100 su direktor ASA Holdinga Eldin Hadžiselimović i direktor BBI banke Amer Bukvić.

Bukvić je rekao da je okupljanje vodećih biznis lidera u Sarajevu odlična prilika da se pokaže da su zemlje regiona jedne drugima prilika, a ne opasnost.

"Zajedničkim naporima i vezama koje imamo sa svetom, nastupajući kao jedinstveno tržište, možemo okrenuti ekonomiju jugoistočne Evrope u najdinamičnije biznis okruženje u svetu", rekao je Bukvić.

Samit 100 biznis lidera je inicijativa koju su 2011. pokrenuli Srpska asocijacija menadžera, Hrvatska udruga poslodavaca i Združenje managerjev Slovenije, a ubrzo joj je podršku pružila i Atlas Fondacija iz Crne Gore.

Cilj skupa jeste uključivanje poslovnih lidera u dijalog i panel diskusije kojim će pokušati da oblikuju novu viziju poboljšanja poslovanja i kvaliteta život u regionu.

Organizatori Samita 100 2016 su BBI banka i ASA Holding iz Bosne i Hercegovine, uz podršku Združenja Manager iz Slovenije, Srpske asocijacije menadžera, Hrvatske udruge poslodavaca, Atlas grupe iz Crne Gore i Alkaloida iz Makedonije.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva