Vesti
Ružić: Srbija se diči velikanima naše kulture

22:51, 07.09.2017

|

Izvor: Tanjug

Kulturne vrednosti koje su naši preci gradili su deo našeg nacionalnog bića, ali su istovremeno univerzalne, samim tim i evropske i mi želimo da ih podelimo sa svetom, kazao je Branko Ružić, ministar državne uprave i lokalne samouprave.
Pred početak koncerta "Veče srpske evergrin muzike: Srbija u Evropi" hora i orkestra "Knjaz Miloš" u kripti Hrama svetog Save na Vračaru, Ružić je dodao da je Srbija jedna od najstarijih evropskih država sa veoma bogatim kulturnim nasleđem.


"Srbije se diči velikanima naše kulture kao što su Sveti Sava , Andrić, Pekić Mokranjac, Marinković ali i današnjim mladim naraštajima poput Nemanje Radulovića koji dobijaju svetska priznanja u kulturi i obrazovanju i sportu", rekao je Ružić.

Mladi umetnici pronose glas u svetu o Srbiji kao zemlji bogatoj duhom i poput sportista menjaju sliku o Srbiji, dodao je on.

"Oni stvaraju dodatnu vrednost u u procesu evrintegracija i jačaju naš identitet kako u zemlji tako i van nje", kazao je Ružić.

On je napomenuo da je kultura važna i da se država stvara usloveda brine o ustanovama kulture.

"Srbija neće odustati od očuvanja baštine, kulture, jezika pisma i muzike poput ove koju ćemo slušati večeras. To ćmo potvrditi aktivnostima na nivou čitave Vlade. Za to su nam potrebni ljudi koji baštine i promovišu vrednosti naše kulture. Zato se zahvaljujem udruženju "U ime živih" koji su organizovali večerašnji koncert", zaključio je Ružić.
<< Nazad
Vesti TV Most

Pretraga po datumu

Copyright© TV Most

By Kale Design