:

:

TV Most

Foto: Foto Tanjug

clock

Novembar 21, 2016   12:05

0

154

Ristanovskom vredna nagrada na festivalu u Istanbulu

Crnogorsko-srpska koprodukcija "Igla ispod praga", nakon svetske premijere u Sarajevu i turneje po USA i Australiji prikazan je i na Bosforus Film Festivalu u Istanbulu.

Ostvarenje "Igla ispod praga" za koju je Ivan Marinović pisao i scenario, priča je o stanovnicima malog sela na poluostrvu koji su na pragu da prodaju veliku zemlju i time reše sve svoje probleme.

Film je priča o mentalitetu, o borbi između tradicionalnog i modernog, o ljudskosti s jedne i bahatosti sa druge strane. Kritika je do sada bila jednoglasna u stavu da je Marinović ispričao priču o malom čoveku sa velikim problemima i to tako da je ovaj film u mogućnosti i da vas nasmeje i da vas rastuži. Drugim rečima “Igla ispod praga” je “pametna komedija”.

Film je i crnogorski kandidat za nagradu Oskar u 2016. godini, a beogradsku premijeru imaće 12. decembra u Sava centru, nakon čega će biti na redovnom repertoaru domaćih bioskopa.

Glumačku ekipu u ovoj crnohumornoj komediji predvodi nagrađeni Nikola Ristanovski, a pored njega igraju Jelisaveta Seka Sablić, Ljubomir Bandović, Bogdan Diklić, Leon Lučev, i mnogi drugi. Fotografiju potpisuje Đorđe Arambašić.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva