:

:

TV Most

clock

Jun 09, 2017   12:05

0

132

RG: Oproštaj od Ane Ivanović

Kada sam se pripremala za uručenje, obećala sam sebi da neću da plačem. Ali, bilo je teško zadržati suze. Vratilo mi se puno emocija. Bilo je divno. Sećam se, kako sam ovde, preskakala zid, kada sam podigla trofej i poletela roditeljima u zagrljaj, rekla je Ana u razgovoru s novinarima, prenosi dopisnik Novosti.

Rekla je i da je tenis počela da igra zbog Monike Seleš, čiju je borbenost cenila kao i da bi i ona htela da inspiriše mlade da se bave sportom.

Mnogi misle da je prestala prerano, da bi još mogla da se nosi s mlađom gardom, a ona kaže da svako oseća kad je pravo vreme.

Sigurno sam dobro razmislila. Odluku nisam donela preko noći, rekla je Ivanović.

Ipak, dodala je, kada ponovo vidi svetla teniske pozornice, sve joj to, na neki način, nedostaje.

Kad gledam tenis, često poželim da budem na terenu! Ali, znam razloge zbog kojih nisam tu. Teško mi je palo što nisam imala priliku da se vratim u vrh. Moje telo nije moglo da izdrži taj nivo. Žao mi je zbog toga. Ali, srećna sam zbog svoje odluke i ne kajem se, izjavila je Ivanović.

Dodala je da ne vidi sebe ni više da igra, niti da bude trener.

Sada uživam u vremenu koje imam za sebe. Nedostaje mi takmičenje, ali drugačije je sada, kada putujem po sopstvenoj želji, rekla je Ivanović.

Kaže da ima predviđene egzibicije u septembru sa Venus Vilijams u Zapadnoj Virdžiniji, a velika želja bi joj bila i da jednog dana odigra oproštajni meč u Beogradu.

Razmišljala sam o tome. Zavisi od mnogo toga, jer aktivni igrači ne mogu da dođu bilo kada. Bilo bi lepo da oproštajni meč odigram s Monikom, ali ne znam da li još uvek igra, rekla je Ivanović.

Ona je naglasila i da iskreno veruje da će se Novak Đoković vratiti.

"Neverovatno je to što je uradio. Bio je toliko dugo na vrhu. Nije lako održati taj nivo. Ponekad je samo potrebna pauza. Na turu nemate vremena da zaista uživate u svom uspehu. Ponekad je potrebno malo vremena, ali sam sigurna da će ponovo biti kao pre", rekla je Ana Ivanović.
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva