:

:

TV Most

clock

Maj 27, 2017   12:05

0

163

Republičko takmičenje "Sta znaš o saobraćaju" u Beogradu

Takmiče se deca koja su bila najuspešnija sa okružnih takmičenja iz cele Srbije i sa gradskog nadmetanja u Beogradu.

U teoretskom delu takmičenja u Domu učenika srednje železničke škole juče su osnovci rešavali testove, a danas odmeravaju snage u vožnji bicikla Ledenoj Hali Pionir, u praktičnom delu takmičenja na poligonu spretnosti i praktičnog ponašanja.

Predstavnica AMS S Vesna Barbulović je izjavila Tanjugu da je AMS S veoma ponosan na takmičenje "Šta znaš o saobraćaju" koje se organizuje 48. put.

"Gotovo pola veka, to je najstarije i najmasovnije đačko takmičenje u Srbiji. Veoma je važno jer deca kroz takmičenje razvijaju svest o saobraćajnoj kulturi", naglasila je ona.

Barbulović je rekla da je ta strategija razvoja svesti kod dece o saobraćajnoj kulturi ispravna, jer znači tako zaštititi najmlađe.

Oni će ne samo poznavati propise već se i bezbedno ponašati u saobraćaju, naglasila je Barbulović.

Kako kažze, danas se završava ciklus koji je počeo sa školskim takmičenjima.

Barbulović je naglasila su milioni dece prošli kroz to takmičenje do sada, kao i da je ove godine odštampano 200.000 testova.

"Pobednici, dve devojčice i dva dečaka od 10 do 12 godina u B kategoriji predstavljaće Srbiju početkom septembra u Albaniji na evropskom šampionatu. Tamo će nastupuiti kao favoriti pošto će to biti peti put da će pokušati da osvoje zlato", dodala je ona.

Predsednica Društva obrazovanja Srbije Aleksandra Grujić Jankuloski je rekla Tanjugu da se sabiraju poeni sa testova dva poligona i da će tako biti proglašeni najbolji.

"Učesnici su sve bolji svake godine i sve spremniji i veštiji u vožnji. Takođe, sve više obraćaju pažnju da upozoravaju i roditelje i druge učesnike u saobraćaju na neke osnove bezbednosti", istakla je ona.

Auto-moto savez Srbije je za najuspešnije na republičkom takmičenju pripremio vredne nagrade koje će prilikom proglašenja dodeliti najuspešnijima.

Takmičenje "Šta znaš o saobraćju" je zvanično takmičenje Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i ima podršku Društva nastavnika tehničkog obrazovanja Srbije, Ministarstva unutrašnjih poslova, škola i sponzora.

Učenici su, prema pravilniku, podeljeni u tri starosne grupe: A (do devet godina starosti), B (uzrast 10-12 godina) i C (uzrasta 13 i 14. godina).
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva