:

:

TV Most

clock

Maj 25, 2017   12:05

0

157

Renati Ulmanski uručena statueta "Joakim Vujić"

Od 1985. godine, kada je ovo priznanje ustanovljeno, do danas statueta "Joakim Vujić" dodeljuje se najuglednijim srpskim glumcima, piscima, rediteljima, scenografima i kompozitorima za izuzetan doprinos razvoju pozorišne umetnosti u Srbiji.

Žiri za dodelu priznanja (mr Vojo Lučić, predsednik žirija, pozorišni kritičar Željko Jovanović, dramaturškinja Marija Soldatović i glumci Ivana Nedeljković i Čedomir Štajn) u januaru 2017. godine jednoglasno je doneo odluku kojom se Statueta dodeljuje poznatoj srpskoj glumici Renati Ulmanski.

"Renata Ulmanski je omiljena glumica svih generacija sa višedecenijskom uspešnom karijerom filmske, televizijske i pozorišne glumice", navodi se u obrazloženju žirija. "Pozorišne scene na kojima je igrala oplemenila je svojom umetničkom jedinstvenošću bojeći dramske likove osobenim šarmom i toplinom. Svojim dugogodišnjim posvećenim glumačkim angažmanom i postignutim umetničkim rezultatima Renata je dala izuzetan doprinos razvoju pozorišne umetnosti u Srbiji."

U prepunoj sali kragujevačkog pozorišta Renata Ulmanski izgovorila je pesmu Isidore Sekulić "Molitva pred topčiderskom crkvom", što je kragujevačka publika pozdravila burnim aplauzom.
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva