:

:

TV Most

clock

Jul 10, 2015   12:05

0

117

Reforma državne uprave važna za integracije


Miščević je na skupu "Reforma javne uprave - sastanak partnera", navela da je pitanje reforme državne uprave povezano sa poglavljem 23, koje je jedno od ključnih u pregovaračkom procesu, ali i poglavlja 22 u vezi sa finanskijskom kontrolom, upravljanjem, menadžmentom…

"Nema poglavlja a da nema potrebe za izgradnjom novih i dogradnjom postojećih institucija. To je ozbiljan zahtev i vrlo težak izazov u uslovima kada imate mere štednje i racionalizacije", navela je Miščević.

Reforma državne uprave je, dodala je, jedan od najstarijih uslova za stupanje u članstvo u EU, a nivo značaja reforme državne uprave u procesu pregovora i priprema za članstvo je danas dodatno potvrđen.

Miščević je navela i da su vladavina prava, ekonomsko upravljanje i reforma državne uprave suština funkcionisanja moderne države, odnosno modernih i stabilnih institucija.

"To nije novo uslovljavanje, već izvlačenje ovih ključnih pitanja iz konteksta drugih jer su oni suština za funkcionisanje države", objasnila je Miščević, dodajući da bi ti principi bili potrebni i da se ne pregovara o članstvu.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva